Vi har gledet oss over å se på illustrasjoner hentet fra Heinrich Vogtherr, den eldre (1490, Dillingen an der Donau – 1556, Wien). Han var en mangfoldig kunstner og boktrykker som blant annet laget en «En liten kunstbok» – en bok med detaljer som kunne brukes som mønsterbok av alle typer kunstnere. Konservator Michael Rief, fra Suermondt Ludwig Museum i Aachen, henviste oss til denne Kunstbüchlein da han var på besøk hos NIKU i oktober. Boka var uhyre populær, ble spredd til flere land og trykket opp flere ganger.
Det første eksemplaret ble trykket i 1530-årene – litt for sent til at Norddalskunstneren kunne ha sett denne boka. Bruk av mønsterbøker og trykk var allikevel vanlig i den perioden Norddal-alterskapet er datert; 1510-5120, og verkstedet kan ha hatt en samling med andre trykk eller forbilder.
Illustrasjonene fra Voghtherrs Kunstbüchlein (nytrykk 1913) viser at Magdalena ikke skilte seg ut fra sine samtidige. Rief påpekte at dette er en hodekledning som ble mye brukt i Nederlandsk kunst. Liknende eksempler på hodepryd finner vi på Margareta i Gripalterskapet og Sunniva i Lekaalterskapet – begge fra samme periode, men attribuert til Nord-Nederland.